Veelgestelde vragen
Waar komen de opvang dieren vandaan ?
Wij vangen voornamelijk dieren op onder de categorie 'onbewuste' verwaarlozing. Vaak gaat het hier om oudere baasjes of baasjes met gezondheidsproblemen, die niet meer zien in welke staat hun dier verkeerd. Vaak neemt familie dan contact met ons op en proberen wij te bemiddelen tot een vrijwillige afstand. Hiernaast komt het ook vaak voor dat dieren gedumpt worden, voornamelijk met varkens. In samenwerking met de hobby varken vereniging, geven wij deze dieren een thuis bij ons. Ook niet verwaarloosde dieren kunnen bij ons is sommige gevallen terecht, denk hierbij bijvoorbeeld aan financiele problemen van het baasje. Echter nemen wij deze alleen onder bepaalde voorwaarden aan!
Kan ik op bezoek komen?
Onze stichting heeft geen openingstijden. Doordat onze dieren rust nodig hebben is het niet de bedoeling dat bezoekers zomaar binnenlopen, daarnaast hebben onze vrijwilligers niet altijd direct tijd om je rond te leiden. Kan je dan nooit op bezoek komen? Ja zeker wel, wij proberen 1 x per jaar een open dag te organiseren waarbij iedereen welkom is. Ook op afspraak kunt u langskomen en krijgt u een rondleiding, dan maken wij tijd voor u vrij!
Mogen jullie dieren in beslag nemen ?
Nee, alleen de LID en NVWA mogen beslag leggen op dieren. Zie je een vermoedelijk verwaarloost dier ? Probeer dan eerst contact te leggen met de eigenaar, er kunnen vele redenen zijn waarom een dier er slecht uitziet. Kom je er met de eigenaar niet uit ? Wij kunnen u altijd tips en adviezen geven of u kunt bellen met 144 (dierenpolitie)
Kan ik mijn dier aan jullie afstaan?
In sommige gevallen is het mogelijk dat u ook niet verwaarloosde of mishandelde dieren afstaat. Of dit in uw geval mogelijk is zullen wij individueel moeten bekijken en kunt u ons het beste voor mailen.
Hoe bekostigen jullie de stichting?
De stichting probeert zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn en niet te afhankelijk van donaties. Onze grootste inkomsten komen daarom uit pensionstalling en adopties en dit word aangevuld met donaties. Ondanks we de vaste lasten redelijk zelf kunnen dragen zijn donaties wel belangrijk! Het werken met dieren brengt namelijk ook veel onverwachte kosten mee.
Kan ik stage bij jullie lopen?
Jazeker, wij geven stagebegeleiding voor mbo niveau 2,3 en 4. Wij zijn voornamelijk gespecialiseerd in stage begeleiding voor jeugd met een fysieke of mentale beperking. Voor meer informatie kunt u kijken op de pagina vacatures en stage